Dom za starije i nemoćne osobe Knin obilježio Međunarodni dan starijih osoba.

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, Dom za starije i nemoćne osobe Knin je organizirao okrugli stol na temu – Skrb o starijim i nemoćnim osobama, osobama oboljelim oddemencije i psihički bolesnim odraslim osobama na području Šibensko- kninske županije.

U radu ovog skupa  sudjelovala su tri centra za socijalnu skrb Šibensko kninske županije, Cvjetni dom Šibenik, Dom za starije i nemoćne osobe Oklaj, Dom za odrasle osobe sv.Frane Zadar, Dom za odrasle osobe Zemunik Donji, Centar Šubićevac, HCK Knin, Caritas sv.Ante Knin, a skupu su nazočili dožupan Tomislav Vrdoljak i savjetnice iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Šibensko-kninske županije, predsjednica Udruge umirovljenika Knina Jadranka Cigić, predstavnici  Udruge  sveti Bartolomej i drugi gosti.

Zaključci s ovog stručnog skupa će biti upućeni Savjetu za socijalnu skrb Šibensko – kninske županije kao sugestija pri izradi strateških dokumenata.

Evidentan je trud institucija i udruga u skrbi za ovu populaciju. Sudionici su se aktivno uključili u rad skupa i vrlo argumentirano obrazložili svoje programe rada i postignute rezultate. Međutim, svi su se složili da su i ozbiljni problemi s kojima se susreću u radu.

Dok su se stručni radnici zalagali za razvoj djelatnosti, korisnici i članovi udruga su bili aktivni u natjecanju u visećoj kuglani, pikadu i šahu. U zabavnom dijelu programa proglašeni su pobjednici, a slatkišima  nagrađeni svi sudionici natjecanja. Klapa Drniš iz Drniša je odlično odradila glazbeni dio posla.