Obavještavamo građane Knina da započinje uklanjanje stabala iz dvorišta Doma s danom 26.11.2019. godine i to 6 borova i 1 brijest.

Na dva stabla i 1 vrba i brijest će se samo ukloniti krošnja do prvi račava.

Radi se o starim stablima borova koji imaju visoko deblo a siromašnu krošnju te su nestabilna pri udarima vjetra što može ugroziti ljude i imovinu. Osim toga dva bora su oboljela i suše se. Stabla su visoka i nadmašuju krov zgrade Doma pa iglice i lišće stvaraju stalna začepljenja odvoda na krovu što povećava propuštanje vode u objekt već godinama. Veliko stablo brijesta je korijenjem diglo i oštetilo kameni zid prema ulici i potporni zid prema zgradi Doma koji sprečava odron tla te ga je nužno ukloniti.
Stablo vrbe je uz samu fasadu zgrade te zadržava vlagu koja se prenosi u unutrašnjost.

O namjeri uklanjanja biljnog materijala ustanova je obavijestila nadležnu službu Grada Knina, Ekološku udrugu Krka Knin, te je zatraženo mišljenje ovlaštenog stručnjaka čiji savjet i preporuku smo uvažili.

Stabla se uklanjanju do panja kako bi korijen zadržao tlo do sadnje novog biljnog materijala.
Važno je naglasiti da će se posaditi oko 15 komada novih sadnica za što ćemo zatražiti mišljenje stručnjaka.

Radovi se neće izvoditi u lošim vremenskim uvjetima.

Mole se stanari iz susjednih zgrada i svi građani koji se koriste ovom ulicom za razumijevanje i za oprez pri prolasku Domagojevom ulicom ispred Doma za starije i nemoćne osobe Knin te da poštuju upute i upozorenja koja će se postaviti.

Za sve dodatne informacije i upite vezano za najavljene radove možete nas kontaktirati na dsno@si.t-com.hr ili na mob. 098 202 381.

Ravnateljica,
Ljubica Bagarić

Obavijest za javnost vezano za uklanjanje stabala iz dvorista Doma (pdf)